Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Det kan ta lite tid att göra denna rätt, men resultatet är himmelskt.

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • Pepparrotscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 3-4 msk riven pepparrot
  • 1 msk citronjuice
  • salt
  • Vitpeppar
  • 800 g potatispuré
  • 1 dl prästost, vällagrad och riven
  • 5 dl kantareller
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.
    2. Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
    3. Servering: Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.
    4. Om man vill passar det bra att servera lite rödvinssky till denna rätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben