Nötformar

Serverar: 20 portioner

Deg och maräng. Festliga och lättbakade.

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop alla ingridienserna till degen och forma till en rulle. Skär rullen i 20 skivor och lägg i pappersformar. Vispa äggvitor och socker till fast marängsmet. Blanda i det malda nötterna. Klicka marängen över kakorna. Lägg i nöt mitt på varje kaka. Bakas i 150 grader i mitten av ugnen 30-40 minuter.
    2. LYCKA TILL!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    margitkallgren 28 januari 2009

    Hej Karolo. De här kakorna skall jag prova, verkar bra! Hlsn fån Gruvan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben