Läckra små portionsformar som fylls med nougat och nötkolasås. Perfekt lagom stora för att kunna ta två.. eller tre..
Ingredienser
Deg
4½ dl vetemjöl
3/4 dl socker
200 g kallt smör
1 ägg
Portionsformar av aluminium
Fyllning
100 g Odense nougat
Kolasås
200 g blandade nötter
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka ihop mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i portionsstora aluminiumformar. Ställ formarna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Skär nougaten i 30 bitar. Lägg en bit i varje form direkt när du tagit ut plåten ur ugnen.
- Lägg nötterna på en plåt och rista i ugnen 5-10 minuter. Gnugga bort så mycket skal som möjligt mellan hushållspapper.
- Sjud smör, grädde, socker och sirap på svag värme tills såsen tjocknar, 15-20 minuter. landa i nötterna.
- Häll såsen i formarna och låt kallna.
Liknande recept
Kommentarer (0)