Små nötformar

Serverar: 30 portioner

Läckra små portionsformar som fylls med nougat och nötkolasås. Perfekt lagom stora för att kunna ta två.. eller tre..

Ingredienser

  • Deg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 200 g kallt smör
  • 1 ägg
  • Portionsformar av aluminium
  • Fyllning
  • 100 g Odense nougat
  • Kolasås
  • 200 g blandade nötter
  • 150 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka ihop mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 minuter.
    3. Tryck ut degen i portionsstora aluminiumformar. Ställ formarna på en plåt och förgrädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
    4. Skär nougaten i 30 bitar. Lägg en bit i varje form direkt när du tagit ut plåten ur ugnen.
    5. Lägg nötterna på en plåt och rista i ugnen 5-10 minuter. Gnugga bort så mycket skal som möjligt mellan hushållspapper.
    6. Sjud smör, grädde, socker och sirap på svag värme tills såsen tjocknar, 15-20 minuter. landa i nötterna.
    7. Häll såsen i formarna och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben