Hasselnötsformar med vaniljkräm

Serverar: 12 portioner

Möra, en aning sköra och mycket goda nötformar!

Ingredienser

  • ½ dl hasselnötter (ca 30 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g margarin eller smör
  • Kräm
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • 1-2 msk strö sötningsmedel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Frukt, t.ex. physalis, kiwi, carambol
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalen börjar spricka. Lägg nötter på en ren handduk och gnugga bort skalen. Mal nötterna i mandelkvarn eller mixa i en liten mixer.
    3. Grädda formarna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt formarna kallna innan de lossas.
    4. Blanda ägg, mjölk och potatismjöl. Låt koka upp under omrörning. Låt krämen kallna.
    5. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i krämen. Smaksätt med sötningsmedel och vaniljsocker.
    6. Fördela krämen i formarna, garnera med frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben