Nötglass med kanel och äppelpapadums

Serverar: 4 portioner

En riktigt lyxig efterrätt.

Ingredienser

  • 1 paket Carte d’Or HazelNutz (750 ml)
  • ½ påse Hemköps soltorkade aprikoser (à 250 g)
  • 1 påse OLW Nöt- och bärmix (265 g )
  • 100 g hallon
  • 1 l matolja
  • 1 paket Santa Maria Papadums (110 g)
  • 1 dl Hemköps färskpressade äppeljuice
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Halvtina glassen och strimla aprikoserna. Varva glass, nötmix, aprikoser och hallon i raka glas. Sätt in i frysen.
    2. Låt glassen tina 8–10 minuter innan serveringen.
    3. Hetta upp olja till 160–170°C och fritera papadums – en åt gången. Lyft ur och pensla snabbt med äppeljuice.
    4. Sikta över florsocker blandat med kanel. Låt svalna och bryt i mindre bitar. Servera till glassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben