Nötmarängrulle med blåbär

Serverar: 10 portioner

Knaprig och krämig i en och samma tugga.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 50 g marsánpulver, knappt 3/4 dl
  • 1½ dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 3-4 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i ugnens långpanna, ca 35x40 cm.
    3. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en styv och blank maräng. Vispa i marsánpulvret. Grovhacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bred ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd upp marängbottnen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort det gamla. Täck med papperet och en fuktad handduk medan bottnen svalnar.
    5. Vispa grädden och bred ut 3/4 av den på bottnen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden. Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben