Ställ fram den här godingen på bordet och du imponerar på alla! Variera genom att byta ut blåbären mot andra bär eller frukt i bitar.
Glutenfri.
Ingredienser
6 äggvitor
3 dl socker
50 g marsanpulver, knappt 3 dl
1½ dl hasselnötter
5 dl vispgrädde
3-4 dl blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, ca 35x45 cm.
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en styv, blank smet. Vispa i marsanpulvret. Hacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bred ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna. Grädda 20 minuter. Låt marängen svalna.
Vispa grädden. Bred ut 3/4 av den på marängen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden. Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera med några blåbär.