Nötmarängrulle med blåbär

Serverar: 10 portioner

Ställ fram den här godingen på bordet och du imponerar på alla! Variera genom att byta ut blåbären mot andra bär eller frukt i bitar. Glutenfri.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 50 g marsanpulver, knappt 3 dl
  • 1½ dl hasselnötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 3-4 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, ca 35x45 cm.
    2. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en styv, blank smet. Vispa i marsanpulvret. Hacka nötterna och vänd ner hälften i smeten. Bred ut smeten i långpannan och strö över resten av nötterna. Grädda 20 minuter. Låt marängen svalna.
    3. Vispa grädden. Bred ut 3/4 av den på marängen. Strö över det mesta av blåbären och rulla ihop på längden. Klicka eller spritsa resten av grädden på rulltårtan och dekorera med några blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben