Nötmuffins

Serverar: 16-18 portioner

En raffinerad variant med valnötter, kanel och skal av apelsin, som ger en extrafin smak.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
  • Nötblandning
  • 50 g valnötskärnor
  • 2 msk syltade apelsinskal
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet utan att det blir brunt. Låt svalna.
    2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp.
    3. Rör ner det avsvalnade matfettet och tillsätt apelsinskal.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis i äggsmeten tillsammans med mjölken.
    5. Häll smeten i pappersformar eller smorda muffinsformar.
    6. Grädda i ugn i ca 10 minuter, 200 grader.
    7. Hacka valnötterna, lägg dem i en kastrull med apelsinskal, socker, vatten och kanel. Låt blandningen koka tills vätskan kokat bort.
    8. Bred nötblandningen över de halvgräddadde kakorna. Fortsätt att grädda dem ytterligare 5-10 minuter. Känn med en provsticka om kakorna är färdiggräddade. Om provstickan känns torr är de klara. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben