Nötmuffins

Tid: 15 minuter

Lättbakade muffins, bara att lägga i frysen tills det är dax att användas.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl råsocker
  • 150 g hasselnötter
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 dl smultron och blåbär
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och 1 dl av sockret pösigt. Kör resten av sockret och hasselnötter i en matberedare så att det finfördelats. Sockret gör att det ska bli luftigt.
    2. Tillsätt potatismjöl eller vetemjöl och bakpulver. Blanda mjölblandningen med äggvispet. Fyll muffinsformar av papper, ställda på plåt till två tredjedelar. Toppa med smultron och blåbär. Strö över råsocker.
    3. Grädda mitt i ugnen ca: 15 minuter. Pudra över florsocker vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben