Kola- och nötmuffins

Muffinsen får en oemotståndig konsistens av härligt sega kolabitar och knapriga nötter.

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 85 g råsocker eller strösocker
  • 6 msk jordnötssmör med nötbitar
  • 1 uppvispat ägg
  • 60 g smält smör
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 150 g vaniljkola delad i småbitar
  • 3 msk grovt hackade och osaltade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ger 12 muffins
    2. Tips: Om man vill ha mer chokladsmak i muffinsen så kan man byta vaniljkolan mot ljus eller mörk chokladkola.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg därefter dubbla muffinsformar i en muffinsplåt för 12 muffins. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och rör ner socker. Tillsätt därefter jordnötssmör och rör tills blandningen fått en smulig konsistens. Häll ägg, smör och mjölk i en separat skål och vispa tills det är väl blandat. Rör sedan snabbt ner äggsmeten i de torra ingredienserna, bara så att det blir nätt och jämnt blandat. Rör hastigt ner de hackade kolabitarna och fördela smeten i formarna.
    4. Strö över hackade jordnötter och grädda muffinsen i ugnen i 20-25 minuter eller tills de höjt sig och känns fasta. Låt dem svalna i 2 minuter, lägg dem sedan på ett bakgaller och låt dem bli helt kalla innan de sreveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben