Kola- och chokladpaj

Serverar: 8-10 portioner

Alla högtider jul, påsk osv. är perfekt för alla som gillar sötsaker. Här en super smaskig paj för alla gottegrisar...

Ingredienser

  • Botten
  • 60 g osaltat smör
  • 3 msk Dansukker Flor med chokladsmak
  • 4 dl krossade digestivekex
  • Kolalager
  • 400 g söt, kondenserad mjölk
  • 75 g osaltat smör
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • Chokladlager
  • 200 g mörk choklad
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
  • 40 g osaltat smör
  • Garnering, kan uteslutas
  • 1 dl vispgrädde
  • Chokladbitar
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
    2. Kolalager: Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Låt svalna något innan fyllningen hälls i pajskalet. Ställ i kylskåp tills kolan stelnat.
    3. Chokladlager: Bryt sönder chokladen och blanda den tillsammans med grädde, socker och smör. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna innan den hälls över kolalagret i pajskalet. Ställ i kylskåp.
    4. Garnera eventuellt pajen med vispad grädde och chokladbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hopetossa 26 november 2011

    så då behöver man inte koka den kondenserade mjölken

    MrsC 26 november 2011

    Blanda den kondenserade mjölken, smöret och sockret i en kastrull och värm på svag värme tills allt smält. Koka upp och koka därefter tills blandningen tjocknat, cirka 8 minuter. Hälsningar Pia :-)

    ingesfru 2 januari 2012

    Jag lyckas inte koka den kondenserade mjölken utan att det bränner fast. ska det kokas i vattenbad? mvh Jessica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben