Kola- och kardemummasnittar

Serverar: 40 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket goda och man "kastar" ihop dem på kort tid.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker strö
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • ½ tsk kardemumma, malen
  • 2 krm ingefära
  • 2 dl mjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mjukt smör, råsocker, vaniljsocker, ljus sirap, kardemumma och ingefära i matberedare eller med elvisp.vTillsätt mjöl och bikarbonat och blanda in helt kort.
    2. Stjälp upp på mjölat bakbord, dela i 3 bitar och forma till plåtlånga längder. Lägg på bakpappersklädda plåtar och baka i 10-12 minuter.
    3. Låt svalna något och skär sedan i bitar. Förvara kakorna i burk med tätslutande lock. Kakorna går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben