Kola- och pekannötsdröm

Serverar: 12 portioner

Så läcker!

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 125 g nötter, blandade (valnötter, pekannötter)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kokosflingor
  • Kokatäcke
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Physalis
  • Jordgubbar
  • Carambola
  • Kiwi
  • Passionsfrukt
  • Fikon
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa nötterna fint och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Tillsätt sist mjölken.
    2. Smörj en 1 liters kakform med hål i mitten, häll kokosflingor längst kanterna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter. Låt svalna i formen.
    3. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan. När kolatäcket svalnat dekoreras tårtan med frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben