Sega kola- och havrerutor

Serverar: 50 portioner

Superenkla och lite sega kakor med kolasmak.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl råsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 125 g smör, smält
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 25 g mörk choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser och sirap i en bunke. Tillsätt smält smör och ägg och rör ihop allt till en smet.
    3. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg.
    4. Låt kakan svalna lite i formen innan du skär den i bitar med en kniv. Ringla lite smält choklad på kakan.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    40-60
    12
    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben