Sega kola- och havrerutor
Serverar:
50 portioner
Superenkla och lite sega kakor med kolasmak.
Ingredienser
5 dl havregryn
2½ dl vetemjöl
2½ dl råsocker
1½ tsk bakpulver
3/4 dl ljus sirap
125 g smör, smält
1 ägg
Garnering
25 g mörk choklad, smält
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser och sirap i en bunke. Tillsätt smält smör och ägg och rör ihop allt till en smet.
Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper ca 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills den har fått en gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna lite i formen innan du skär den i bitar med en kniv. Ringla lite smält choklad på kakan.
Liknande recept
Sega havrerutor
3.8
30 min
40-60
12
Ullas sega Julaknäck
5
1
Sega chokladrutor
4.3
1
sega chokladmaränger
4.8
1 h 10 min
9
6
Havrerutor
5
24
Knäckiga havrerutor
4.5
16-20
17
Sega mintrutor
4
3
Sega nötchokladrutor
4
30-40
2
Sega havrekakor
4.8
20
12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!