Nötpuck med örtkräm

Serverar: 4-6 portioner

Nyttigt och gott

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning
  • Örtkräm
  • 1 dl färska kryddor, tex basilika, persilja, timjan
  • 2 dl cremè fraïche
  • 1 tsk fransk senap
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka hasselnötterna och löken. Riv rotfrukterna grovt.
    2. Fräs lök, rivna rotfrukter och pressad vitlök i olja några minuter. Låt det svalna.
    3. Tillsätt hasselnötter, soja, ägg, vetemjöl och basilika. Krydda. Forma till runda puckar. Stek dem i olivolja några minuter på varje sida.
    4. Hacka örtkryddorna och blanda med cremè fraiche, senap, örtsalt och peppar.
    5. Servera puckarna på en bädd av lättkokta grönsaker med en klick örtkräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben