Kalvrullader med örter

Serverar: 4 portioner

Gör en dubbel sats av dessa läckra kalvrullader med en gång. De rullader som inte går åt kan du frysa in.

Ingredienser

  • 8 tunna skivor kalvschnitzel à 75 g
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa basilika
  • 1 dl färskost, kesella mager
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/4 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Rumstemperera kalvköttet ca 30 minuter. Nyp av bladen på persilja- och basilikaknippena och hacka dem fint. Blanda samman färskost, parmesan, ströbröd och örter i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Krydda med lite salt och peppar.
    2. Torka av kalvschnitzlarna och lägg dem bredvid varandra på en skärbräda. Salta och peppra lätt på båda sidor. Bred ut örtkrämen men inte riktigt ända ut i kanterna.
    3. Vik in långsidorna något och rulla samman från ena kortsidan. Fäst med en steknål eller en tandpetare. Smält matfettet i en stekpanna och bryn rulladerna vackert bruna runt om. Ta upp dem och ställ åt sidan.
    4. Häll vinet i stekpannan och lös upp stekskyn, låt koka upp. Rör ner crème fraiche och yoghurt och låt såsen puttra samman ca 5 min. Smaka av med salt. Lägg ner kalvrulladerna och låt dem steka färdigt på svag värme ca 20 minuter. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben