Paprikasoppa med örtkräm

Serverar: 4 portioner

Enkel och jättegod soppa med mycket smak av paprika

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 gula paprikor
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl créme fraiche
  • salt
  • peppar
  • Örtkräm
  • 1 dl kesella
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl finklippta örter
  • 3-4 soltorkade marinerade tomater
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och tärna paprikorna. Fräs i matfett i ca 5 min. Tillsätt hälften av vattnet och buljongtärningarna. Låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Häll i mixer eller matberedare och gör puré. Häll tillbaka purén i kastrullen. Skaka ihop mjölet med lite av vattnet och rör ned i soppan. Späd med det resterande vattnet och låt koka ca 3-5 min. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rör samman kesella och crème fraiche. Klipp örterna. finhacka tomaterna och eventuellt vitlöken. Rör ned och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben