Ljungs underbara paprikasoppa

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En god småhet soppa, jag bara älskar den!!

Ingredienser

  • 8 st paprikor, färgen väljer man själv
  • 1-1 1/2 kg blandfärs
  • 6 dl ris
  • 1 dl ketchup
  • 4 burkar krossade tomater
  • 6 st köttbuljongtärningar
  • 3-4 hackade vitlöksklyftor
  • Salt
  • grovmalen svartpeppar
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • vitpeppar
  • grillkrydda
  • pepparmix
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen och alla kryddorna samt 1 1/2 dl okokt ris. Skär av ett lock på paprikorna och gröp ur stjärnhuset. Fyll paprikorna med färsblandningen. Ta en 8-10 liters gryta/kastrull fyll nästan halva med vatten. Lägg i ketchup och kryddor efter smak låt det koka upp och lägg i paprikorna samt de krossade tomaterna. När de hela har kokat i ca 45 min lägg i resterande av riset och låt det småkoka i ytterligare 15 min.
    2. Det går även bra att servera riset vid sidan om, Och det går jättebra att frysa soppan! Serveras i djup tallrik med knäckebröd till

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben