Squash- och paprikasoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God och kalorisnål soppa.

Ingredienser

  • 1 st gul squash
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st buljongtärning, knorr örtagården
  • 6 dl vatten
  • 1 krm dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 4 st citrontimjankvistar
  • 1,5 dl majs
  • Tillbehör
  • Lite färsk timjan för dekoration
  • 4 st grova brödskivor
  • 4 st mager ost, tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Riv squashen grovt. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
    2. Fräs squashen och paprikan i smör ca 5 min. Rör ner mjöl och kör blandningen i en mixer till puré eller mixa direkt i kastrullen. Häll tillbaka i kastrullen.
    3. Tillsätt buljongtärningen och vatten och rör tills soppan börjar koka. Sjud soppan i några minuter.
    4. Smaka av med senap, salt, svartpeppar och hackad cintrontimjan. Tillsätt majs och låt koka upp före servering.
    5. Servera med timjankvistar som dekoration och grovt bröd med ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben