Fisk och paprikasoppa

Serverar: 4 portioner

En enkel och god soppa... Servera med gott bröd.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé
  • 3 paprikor i olika färg
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 6 dl mjölk
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 dl vitt vin ( eller vatten + 1 msk pressad citron)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • Salt efter smak
  • Cayennepeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min.
    2. Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 min.
    3. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
    4. Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan.
    5. Vill du göra soppan extra festlig så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben