Nojjans köttfärssås - endast för vuxna

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 35 minuter

En köttfärsås med whiskey-ädelost och vitlök. Lite vuxnare smak!!

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 2,5 dl Milda mat 15%
  • 500 g passerade tomater ICA
  • Ca 150 g ädelost med whiskeysmak
  • 1 st gul lök
  • 500-800 g blandfärs
  • 5-6 klyftor vitlök (eller efter egen smak)
  • Lite pressad citronsaft
  • Lite coloritsoja (ej nödvändig, enbart för färgen)
  • Grovmalen peppar
  • Grillkrydda
  • Aromat
  • Socker
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med salt och några droppar olja för valfri pasta. Koka pastan enligt beskrivning på paket.
    2. Värm upp en stekpanna med lite matfett. Hacka löken och bryn i stekpannan. När löken blivit brynt tillsätt blandfärsen. Krydda med lite grillkrydda, aromat, paprikapulver, grovmalen peppar samt lite socker - allt efter egen smak !
    3. Låt färsen brynas ordentligt. Tillsätt de passerade tomaterna.Tillsätt Milda mat. Smula ädelosten med fingrarna direkt ner i stekpannan. Rör om och låt koka upp. Låt sen sjuda på mellanvärme.
    4. Pressa ner vitlöken. Fortsätt sjuda i några minuter. Smaka av. Krydda eventuellt lite till efter egen smak. Tillsätt pressad citronsaft samt lite coloritsoja ( för färgens skull). Låt sjuda ytterliggare några minuter på svag värme. Rör om då och då.
    5. Klart !!
    6. Serveras med pastan, eventuellt vitlöksbaquetter och en grön sallad.
    7. Riven parmesanost passar bra till. Även rött vin.
    8. Enjoy !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben