Nordafrikansk kyckling

Serverar: 4 portioner

Smakrik festgryta som doftar gott av kardemumma och kanel.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 3 dl vatten
  • 2 färska fikon
  • Färsk mynta
  • Servering
  • Couscous
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Dela och salta kycklinglårfiléerna. Bryn dem i smör i en gryta.
    2. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka ca 15 minuter. Skär fikonen i klyftor. Strö över fikon och mynta.
    3. Servera grytan med couscous och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben