Norrländsk pannacotta med blåbär

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda, men jättegod och enkel pannacotta gjord på messmör. Den kan med fördel förberedas dagen innan.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl farinsocker
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk messmör
  • Servering
  • Färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Värm grädde och farinsocker i en kastrull tills sockret smält. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i grädden under omrörning.
    2. Blanda gräddfil och messmör i en bunke. Häll på gräddblandningen och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i 4 portionsglas och ställ dem i kylen i minst 3 timmar.
    3. Ta fram glasen med pannacottan och garnera med färska blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben