Norrländska mexikanare

Serverar: 4 portioner

Det enda som är norrländskt i denna rätt är tunnbrödet, sen är det Mexico för hela slanten. Men väldigt gott och mättande.

Ingredienser

  • 4 mjuka tunnbröd
  • 4 portioner potatismos
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk margarin
  • 2 tsk tacokrydda
  • 1 röd paprika
  • 1 dl oliver
  • 1 dl majskorn
  • 100 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • Servering
  • Sweet chilisås
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Hetta upp margarinet i en stekpanna. Stek färsen smulig. Krydda med tacokrydda.
    3. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skiva oliverna.
    4. Lägg ut tunnbröden och fördela potatismoset på bröden. Lägg på färs, paprika, oliver och majs. Smula över fetaost och rulla ihop bröden.
    5. Lägg bröden i en ungsform och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält och rullarna är varma, ca 10 minuter.
    6. Servera med sweet chilisås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben