En mycket god och snabblagad vardagsrätt för den som gillar Tex Mex-smakerna. Chipotle Paste som ingår i receptet är en mustig chilipasta gjord på rökt jalapeño - pricken över i:et i den här maträtten!
Ingredienser
500 g falukorv
1 purjolök
1 liten burk majs
1 liten burk kidneybönor
100 g Taco färskost, en ask
2,5 dl grädde, valfri fetthalt
2 msk chilisås
1-2 tsk Chipotle Paste, Santa Maria
1 dl riven Tex Mex ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj purjolöken och strimla den, utom det grövsta gröna.
Dra skinnet av falukorven och skär den i ca. 1 cm tjocka skivor.
Spola av majs och kidneybönor i ett durkslag och låt de rinna av.
Fräs purjolöken mjuk och lägg den i en ugnssäker form.
Lägg de avrunna majskornen och kidneybönorna över purjolöken i formen.
Stek hastigt falukorven på båda sidor så skivorna får färg och lägg dem sedan omlott i snygga rader över grönsakerna.
Vispa ihop Taco-osten med grädde, chilisås och chipotle paste och blanda ned den rivna osten.
Bred ut ost- och gräddblandningen över falukorven.
Grädda mitt i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter
Servera med ris.
En grönsallad med tomater och avokado är gott till.