Falukorvsgratäng Mexikana

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och snabblagad vardagsrätt för den som gillar Tex Mex-smakerna. Chipotle Paste som ingår i receptet är en mustig chilipasta gjord på rökt jalapeño - pricken över i:et i den här maträtten!

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 purjolök
  • 1 liten burk majs
  • 1 liten burk kidneybönor
  • 100 g Taco färskost, en ask
  • 2,5 dl grädde, valfri fetthalt
  • 2 msk chilisås
  • 1-2 tsk Chipotle Paste, Santa Maria
  • 1 dl riven Tex Mex ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj purjolöken och strimla den, utom det grövsta gröna. Dra skinnet av falukorven och skär den i ca. 1 cm tjocka skivor.
    2. Spola av majs och kidneybönor i ett durkslag och låt de rinna av. Fräs purjolöken mjuk och lägg den i en ugnssäker form.
    3. Lägg de avrunna majskornen och kidneybönorna över purjolöken i formen.
    4. Stek hastigt falukorven på båda sidor så skivorna får färg och lägg dem sedan omlott i snygga rader över grönsakerna. Vispa ihop Taco-osten med grädde, chilisås och chipotle paste och blanda ned den rivna osten.
    5. Bred ut ost- och gräddblandningen över falukorven. Grädda mitt i ugnen (225 grader) i ca 15 minuter
    6. Servera med ris. En grönsallad med tomater och avokado är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben