Norsk Morotskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En av det allra godaste kakor jag någonsin ätit, min mamma fick receptet av någon väninna när jag var liten. Den godaste av den godaste morotskakor!! =)

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2-3 dl rivna morötter
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 100 g Philadelphiaost (naturell mjukost)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g rumsvarmt smör, OBS! Ej smält
  • 3 dl florsocker, siktat
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål och rör om ordentligt så att det blandas.
    3. Häll i mjölblandningen i äggsmeten. OBS!!! Vispa ej. Rör försiktigt om med en slickepott.
    4. Häll ner morötterna och rör försiktigt om igen.
    5. Smöra och bröa en ugnssäker form. Häll i smeten och grädda kakan i mitten på ugnen i 175 grader i ca 30 – 40 minuter.
    6. Ställ kakan för att kallna.
    7. Glasyren: Rör florsocker och margarin poröst. Blanda i alla de andra ingredienserna och rör om till en fin och jämn smet.
    8. Bred på den goda smeten på den kalla kakan och garnera med krossade nötter eller mandelflarn.
    9. Smaskens !!!!!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (2)

    chlindgren 2 september 2012

    Ska det inte vara någon smör eller olja?

    Sork 9 september 2014

    Mums! Kommer att göras igen. Enkelt och precis lagom med glasyr

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben