Nougatbitar med godissmak

Serverar: 24 portioner

Tid: 30 minuter

Chokladen på kakan blir hård. Vill du ha den mjukare kan du smälta 100 g choklad tillsammans med 1 msk olja i mikron och breda över kakan.

Ingredienser

  • 150 g mjuk nougat
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 krm salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält nougaten och smöret i en kastrull. Vispa ägg och farin riktigt pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt nougatsmör, jordnötter, salt och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en väl smord liten långpanna, ca 25 gånger 35 centimeter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Hacka 100 g av chokladen och strö över den på den varma kakan. Bred ut chokladen när den smält och låt kakan kallna. Lägg restrerande choklad i en liten plastpåse. Smält chokladen i en kastrull med varmt vatten eller i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.
    4. Skär kakan i 24 rutor eller 48 trekanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben