Nougatrulle

Serverar: 30 portioner

Den romindränkta torkade frukten i nougatblandningen ger en lite vuxen smak.

Ingredienser

  • 0,5 dl sultanrussin
  • 1 dl torkad frukt, dadlar, aprikoser, fikon
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade
  • 0,5 dl rom
  • 250 g nougat, Odense
  • 200 g marsipan, eller mandelmassa
  • Pensling
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Hacka den torkade frukten och blanda med hasselnötterna. Häll över romen och låt stå över natten.
    2. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron.
    3. Blanda ner det romindränkta frukt- och nöthacket. Ta av från värmen.
    4. Kavla marsipanen tunt. Bred nougatblandningen ovanpå. Rulla ihop till en rulle.
    5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och blanda ner smöret i chokladen. Pensla eller ringla chokladen över rullen. Låt chokladen stelna och vira in rullen i plast eller folie och låt stå ett dygn i kylskåp.
    6. Skär i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben