Äppel- och nougatrulle med limekesella

Serverar: 4 portioner

En underbar efterrätt.

Ingredienser

  • Rullar
  • 3 äpplen
  • 1limefrukt
  • 100 g nougat, Odense
  • 8 vårrulledeg, ark
  • 1 ägg, till pensling
  • Limekesella
  • 1 dl kesella
  • 1 msk strösocker
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Riv skalet från limefrukten och spara det till limekesellan.
    3. Skär bort resten av skalet med en kniv längsmed limefrukten. Skär sedan ut skinnfria klyftor (filéer) ur frukten. Dela filéerna i små bitar.
    4. Skär nougat i tärningar. Blanda äpple, lime och nougat i en bunke.
    5. Lägg ut ett vårrulleark i taget på en torr arbetsbänk med ett av arkets hörn mot dig. Placera 2 matskedar av äppelfyllningen i mitten på arket.
    6. Pensla hörnen med vispat ägg. Vik det hörn du har mot dig över fyllningen först och sedan sidohörnen så att det liknar ett kuvert. Rulla därefter ihop rullen mot det hörn som är kvar. Upprepa proceduren med resten av vårrullearken.
    7. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla rullarna med vispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene i färgen.
    8. Rör ihop kesella, strösocker och limeraspet i en bunke.
    9. Servera rullarna varma med en klick limekesella bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben