Nougatrulle med krokant

Serverar: 10 portioner

Man kan variera rulltårtor i det oändliga och dessutom går de snabbt att göra. Den här goda chokladrulltårtan får en mild och fin smak av den mjuka nötkrämen.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1½ dl vispgrädde
  • 200 g nutella eller hasselnötskräm
  • 4 msk krokantströssel
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Krokantströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggblandningen.
    2. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Dra loss bakplåtspapperet från bottnen.
    3. Värm grädden i en kastrull och klicka ner nutella eller hasselnötskräm. Rör till en slät kräm. Låt den svalna.
    4. Bred ut krämen på kakbottnen och strö över krokantströssel. Rulla samman rulltårtan från långsidan.
    5. Vispa grädden. Spritsa eller klicka ut grädden i ett vackert mönster över rulltårtan och strö sedan över krokantströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben