Jordnötsfylld filé med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Den här rätten hittade min man Roland på när han satt på motorcykeln på väg hem. Resultatet blev en snabbt tillagad rätt och en riktigt god och saftig filé.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 400 g
  • 3 msk jordnötssmör, krokant (innehåller grovt hackade jordnötter)
  • 3 soltorkade tomater i olja, fint hackade
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • ½ dl riven parmesanost
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås
  • Tillbehör
  • 1 påse krögarblandning 900 g (felix djupfryst potatis och ugnsgrönsaker)
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Gör en skåra längst med hela fläskfilén. Fyll skåran på fläskfilén med jordnötssmöret, de fint hackade soltorkade tomaterna och den rivna parmesanosten. Linda baconet runt om fläskfilén. Lägg den fyllda fläskfilén i en ugnsfast form, droppa lite olja över och krydda med salt och svartpeppar. Gratinera fläskfilén i ugnen i 200 grader ca 45 minuter eller tills fläskfilén har fått en fin färg. Blanda ingredienserna till såsen och låt den gärna stå och dra i ca 10 minuter.
    2. Servera fläskfilén med såsen, krögarblandningen och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben