Nougattårta

Serverar: 8 portioner

En underbar tårta med nougat

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 50 g valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g potatismjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 175 g strösocker
  • Creme
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 200 g nougat
  • Pynt
  • mörk choklad (Läs om)
  • valnötter
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa ägg och socker. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål. Blanda ner de hackade valnötterna. Vänd ihop blandningen med äggsmeten.
    2. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Baka den i en uppvärmd ugn på 175°C i 45 min. När kakan är färdig delas den på mitten på längden, så att det blir två tårtbottnar av den.
    3. Kräm: Rör ihop nougat och äggulor. Vispa grädden och vänd ihop med krämen.
    4. Lägg 1/3 av krämen mellan kakbottnarna. Fördela resten ovanpå och på sidorna. Garnera kakan med grovt hackad choklad och valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben