Choklad- och nougattårta

Serverar: 12 portioner

Imponera på gästerna med en marmorerad choklad- och nougattårta med chokladtryffelglasyr.

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad, 56-70 %
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g nougat
  • Chokladtryffelglasyr
  • 100 g mörk choklad, 64-70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 10 g smör, mjukt
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikron eller i ett vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i vetemjöl. Häll upp smeten i en smord och lätt mjölad springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
    3. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad har smält. Dra av från plattan. Vispa i smöret. Smält nougaten i ett varmt vattenbad.
    4. Häll på chokladglasyren och nougaten på kakan. Dra ut glasyren och nougaten med baksidan av en gaffel tills ytan blir marmorerad. Låt glasyren stelna, om du vill kan du sätta in kakan i kylen tills glasyren stelnat.
    5. Servera kakan med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben