Frusen nougattårta

Serverar: 5-7 portioner

En underbar dessert för den som tycker om nougat! Nästan som glasstårta med en läcker botten av mandelmassa.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 1 msk kakao
  • Fyllning
  • 125 g nougat
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • ev. 1 msk mjölk eller grädde
  • Instruktioner

    Smält nougat och choklad försiktigt över vattenbad och låt sedan svalna ordentligt. Riv under tiden mandelmassan och knåda in kakaon. Kavla mellan plastfolie och tryck fast i botten på en form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Vispa äggvitorna till hårt skum, och sedan grädden något lösare. Rör ner gulorna i nougatsmeten. Om gulorna koagulerar trots att smeten är tillsräckligt kall kan du göra den lösare med 1 msk mjölk eller grädde. Vänd försiktigt ner grädden i nougatsmeten och sedan äggvitorna. Häll allt i formen och frys i minst 6 timmar. Låt tina ca en halvtimme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bikbok 16 februari 2011

    Tack för flera fina recept :) /Puuffen

    AngelikaStenstromer 23 maj 2011

    Alldeles för söt och mäktig för mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben