Vecko-Revyns nougattårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Ett gammalt recept från den tiden när man läste Vecko-Revyn, kanske på 60-talet. Jättegod tårta!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 150 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält nougat
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g smält nougat
  • Glasyr
  • 125 g smält mörk blockchoklad
  • 125 g smält ljus blockchoklad
  • 50 g smält margarin
  • Instruktioner

    Smörj en rund kakform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Beströ den med skorpmjöl. Dela äggen. Lägg vitorna i en stor skål och häll gulorna i en kopp. Vispa vitorna till hårt skum. Rör margarin och socker mjukt och smidigt. Rör ner gulorna, nougaten och kakaon. Tillsätt vetemjölet och blanda sedan försiktigt ner de vispade vitorna. Häll smeten i formen. Grädda ca 30 minuter i 175º. Stjälp upp kakan. Dela den i två bottnar när den svalnat något. Lägg ihop kakan med smält nougat emellan. Rör ihop chokladen och margarinet, bred det över kakan. Nougattårtan är godast efter en dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Felixen 12 februari 2009

    Verkar vara en jättegod tårta! Jag får se när jag får tillfälle att prova den, den ser helt fantastisk ut

    ramzi00 24 december 2010

    hej det låter gott men det finns ingen backpulver?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben