Serverar: 10-12 portioner
Tid: 1 timme
Ett gammalt recept från den tiden när man läste Vecko-Revyn, kanske på 60-talet. Jättegod tårta!
Smörj en rund kakform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Beströ den med skorpmjöl. Dela äggen. Lägg vitorna i en stor skål och häll gulorna i en kopp. Vispa vitorna till hårt skum. Rör margarin och socker mjukt och smidigt. Rör ner gulorna, nougaten och kakaon. Tillsätt vetemjölet och blanda sedan försiktigt ner de vispade vitorna. Häll smeten i formen. Grädda ca 30 minuter i 175º. Stjälp upp kakan. Dela den i två bottnar när den svalnat något. Lägg ihop kakan med smält nougat emellan. Rör ihop chokladen och margarinet, bred det över kakan. Nougattårtan är godast efter en dag.
Verkar vara en jättegod tårta! Jag får se när jag får tillfälle att prova den, den ser helt fantastisk ut
hej det låter gott men det finns ingen backpulver?