Nougatvåfflor med kesoblandning

De varma våfflorna känns lite mjuka, men de blir frasiga på ytan när de svalnat. Dessa våfflor smakar gott till apelsin eller päronglass.

Ingredienser

  • 2 dl kärnvetemjöl med fullkorn för kakor och bröd, Kungsörnen
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 ½ dl vatten
  • 100 g nougat, Odense
  • 2 dl créme fraiche 34%
  • 2 msk smör, smält
  • Till serveringen
  • 2 dl keso
  • 2 apelsiner, i bitar
  • 2 tsk apelsinskal, rivet
  • 1 msk florsocker
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Vispa samman vetemjöl, bakpulver, salt och vatten.
    2. Smält nougaten i en kastrull tillsammans med ½ dl créme fraiche under omrörning.
    3. Vispa resten av créme fraichen tjock som vispad grädde.
    4. Tillsätt den smälta nougaten i vetemjölsblandningen tillsammans med resten av den hårt vispade créme fraichen.
    5. Rör om och tillsätt det smälta smöret.
    6. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna gyllenbruna. Låt dem svalna på galler.
    7. 7. Servera våfflorna med koso blandad med apelsinbitar, apelsinskal och florsocker. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 21 augusti 2009

    Jag säger bara mumsi mumsi, 5 poäng.

    Buspippi 9 april 2011

    Det här var verkligen gott. T.o.m. min kräsna lilla fröken åt utan att klaga. :) Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben