Vart gott, detta är 2 recept på samma princip. Ett för fläsk och ett för kyckling och man tar 4 paket olika buljongpåsar från nudelpaket och blandar ihop det till en krämig sås med tillbehör sen på rätten. Behöver inte vara av märket samyang ramen. Serveras till ris, pasta eller potatis
Ingredienser
till kyckling lår =
samyang ramen - räkbuljong
samyang ramen - kycklingbuljong
samyang ramen - champinjonbuljong
samyang ramen - orientalisk smakbuljong
2,5 dl grädde
1 msk smör
2-3 rivna vitlöksklyftor
1l mjölk
tillsätt valfria mängder färska eller torkade örter som passar till kyckling såsen som tex basilika, oregano, timjan etc
ljus maizena
socker eller sirap
tillbehör till färdig rätt =
svartpeppar, sweet n sour chilisås eller chilikrydda, chilisås, 3-4 dl ärt, majs och paprika grönsaksblandning
till fläskkött som stekta kotletter, fläskkarre, fläskfilé =
samyang ramen - fläsksmak buljong
samyang ramen - biffsmak buljong
samyang ramen - grönsakssmak buljong
samyang ramen - kryddstark buljong
2,5 dl grädde
1 msk smör
1l mjölk
2-3 rivna vitlöksklyftor
svartpeppar
tillsätt valfria mängder färska eller torkade örter som passar till fläsk som tex persilja etc
ljus maizena
socker eller sirap
tillbehör till färdig rätt=
svartpeppar, eller chilikrydda, chilisås, sweet n sour chilisås, 3-4 dl ärt, majs och paprika grönsaksblandning