Nudelbuljong sås till kyckling eller fläsk

Serverar: 5 portioner

Tid: 10 minuter

Vart gott, detta är 2 recept på samma princip. Ett för fläsk och ett för kyckling och man tar 4 paket olika buljongpåsar från nudelpaket och blandar ihop det till en krämig sås med tillbehör sen på rätten. Behöver inte vara av märket samyang ramen. Serveras till ris, pasta eller potatis

Ingredienser

  • till kyckling lår =
  • samyang ramen - räkbuljong
  • samyang ramen - kycklingbuljong
  • samyang ramen - champinjonbuljong
  • samyang ramen - orientalisk smakbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2-3 rivna vitlöksklyftor
  • 1l mjölk
  • tillsätt valfria mängder färska eller torkade örter som passar till kyckling såsen som tex basilika, oregano, timjan etc
  • ljus maizena
  • socker eller sirap
  • tillbehör till färdig rätt =
  • svartpeppar, sweet n sour chilisås eller chilikrydda, chilisås, 3-4 dl ärt, majs och paprika grönsaksblandning
  • till fläskkött som stekta kotletter, fläskkarre, fläskfilé =
  • samyang ramen - fläsksmak buljong
  • samyang ramen - biffsmak buljong
  • samyang ramen - grönsakssmak buljong
  • samyang ramen - kryddstark buljong
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1l mjölk
  • 2-3 rivna vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • tillsätt valfria mängder färska eller torkade örter som passar till fläsk som tex persilja etc
  • ljus maizena
  • socker eller sirap
  • tillbehör till färdig rätt=
  • svartpeppar, eller chilikrydda, chilisås, sweet n sour chilisås, 3-4 dl ärt, majs och paprika grönsaksblandning
  • Instruktioner

    1. I båda recepten tillsätter du 4 buljongpåsar med grädden, smör, vitlök i en kastrull.
    2. Puttra på låg värme och tillsätt mjölk, och rör om tills rätt styrka på såsen uppnås genom att smaka av. Tillsätt sen valfri mängd örter och smakar av igen under låg puttring tills du är nöjd. Sen pepprar du och nån nypa socker eller sirap och smakar av åter igen
    3. Sen reder du av såsen med maizena så den tjocknar lite
    4. När du tycker att balansen av smaker i denna ordningsföljd är optimal, serverar du med köttet till potatis, ris eller pasta med tillbehören på antingen chilikrydda, chilisås eller sweet chili sour saus och blandar i grönsakerna på tallriken, även kanske lite riven ost, klart

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben