Nutella semifreddo

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel att göra och väldigt god. Servera gärna jordgubbar till.

Ingredienser

  • 2 marängbottnar
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (ca 400 g)
  • Instruktioner

    1. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
    2. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker.
    3. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
    4. Lägg en marängbotten i en passande springform och krossa den andra.
    5. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen.
    6. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten.
    7. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
    8. Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben