Semifreddo

Serverar: 8 portioner

Ljuvligt och inte alls så krångligt som det verkar.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 160 g maränger
  • 1 dl hasselnötter (finhackade)
  • 0,5 dl konjak
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Blockchoklad , mörk
  • 1 ask physalis
  • Till servering
  • 200 g blockchoklad , mörk (smält)
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, grovt krossade maränger och finhackade nötter samt konjak till en kräm.
    2. Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare.
    3. Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet.
    4. Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen.
    5. Dekorera med lite hyvlad choklad och physalis-frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben