Mums!
Vispa grädden. Vispa äggvitor med 0,5 dl socker, hårt och vitt. Vispa äggulorna med resterande socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda alla tre smetarna och mariannekrossen med varanda försiktigt med en slickepott. Frys och ät halvfrusen.
Den här brukar jag också göra varje sommar, min 6-åriga dotter kallar det för "mamma-glass". Har bjudit hela tjocka släkten på den (eftersom det är jag som brukar få ha hand om efterrätten när vi träffas), samt dagisbarnen på dotterns avslutning. Den är uppskattad och älskad av alla tillsammans med färska jordgubbar! Den blir dock ganska söt så färska jordgubbar till är ett måste!
Bland det godaste jag har ätit, tack för receptet :)
Jättegod glass:) Tack för ett gott recept. Snabbt och enkelt gick det att fixa ihop denna dessert. Gjorde den som juldessert och hade pepparkakskross istället för marianne. Nästa gång ska jag göra ditt orginalrecept! God Jul!