Semifreddo med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Perfekt efterätt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk mynta, plockade blad
  • Instruktioner

    1. Tag fram 4 skålar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.
    2. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
    3. Mosa jordgubbarna tillsammans med honungen med en gaffel, spara några jordgubbar till garnering. Blanda jordgubbsmoset i äggulesmeten. Vänd också ner grädden och äggvitan.
    4. Häll över smeten i en serveringsskål eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3-4 timmar. Garnera med myntablad och några jordgubbar.
    5. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet. Diska vispen noga mellan de olika momenten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben