En favorit hos stora och små gottegrisar! En smarrig variant av den amerikanska lägereldsklassikern. Man kan inte bara ta en!
Ingredienser
200 g glutenfria digestivekex
75 g smör
1 krm salt
300 g mörk choklad, 55 %
2 dl vispgrädde
1½ dl Nutella
300-400 g marshmallows
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda kexsmulorna med salt och smör. Tryck ut blandningen i en form, 20x25 cm. Grädda ca 10 minuter.
Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden så att den nästan kokar. Häll grädden över chokladen, lite i taget och rör så att chokladen löser sig helt. Tillsätt Nutellan och rör tills allt blandats ordentligt. Häll chokladkrämen över kexbottnen.
Dra upp ugnsvärmen till 250 grader och sätt på grillelementet.
Placera marshmallows tätt tillsammans över chokladkrämen. Grilla kakan högst upp i ugnen ca 2 minuter, håll noggrann uppsikt och låt marshmallowsen bli gyllene.
Låt kakan stelna helt i kylskåpet innan den skärs i bitar och serveras. Gör rent och olja in knivbladet noggrant mellan varje snitt.