Nybakade frukostbröd

Serverar: 24 portioner

Tid: 10 timmar 15 minuter

Gör degen kvällen före, jäs kallt och grädda dagen efter.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 7½ dl kallt vatten
  • 1½ tsk salt
  • 3½ dl fiberhavregryn
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda ut jästen i en bunke med litet av vattnet, fyll på med resten.. Tillsätt salt, havregryn och mjöl. Arbeta samman till en deg (ganska lös). Täck över och låt stå i kylen över natten. Nästa morgon häller man degen i två smorda avlånga formar, 1½ liters. Baka i 200 grader cirka 50 minuter, Pensla ett par gånger med kallt vatten för mjukare skorpa. Häll upp och svalna under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben