Nyttig apelsindessert

Serverar: 6 portioner

Den här desserten är uppiggande. Den tar fram allt det bästa hos apelsinen - smak, färg och vitaminer.

Ingredienser

  • 1 stor apelsin
  • 2 msk ljus sirap
  • 125 g margarin
  • Margarin till formarna
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3½ dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra sex ugnsfasta portionsformar, ca 2 dl, med margarin. Riv skalet på apelsinen fint för att få ca 2 tsk apelsinskal. Halvera apelsinen och pressa ur 2 msk apelsinsaft ur den ena halvan. Skala den andra halvan med en kniv, skär även bort den vita hinnan. Skiva i sex skivor.
    2. Blanda apelsinsaften med sirapen och portionera upp sirapsblandningen i formarna. Lägg en apelsinskiva i botten på varje form.
    3. Vispa ihop margarin och socker med en elvisp till en fluffig vit smet. Vispa ner ett ägg i taget tills allt är väl vispat. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner mjölet i smeten och vänd ner med en slev. Rör ner mjölk och apelsinskal.
    4. Fördela apelsinblandningen i formarna och täck över med aluminiumfolie. Ställ formarna i en ugnsfast form. Häll vatten i formen så att portionsformarna täcks till hälften. Täck över med aluminiumfolie och grädda ca 45 minuter tills de är fasta. Låt stå 5 minuter före servering. Servera med yoghurt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skapa dina egna jultraditioner
    I dessa tider då många av oss lätt känner press från olika håll är det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben