Nyttig kanelbulle

Serverar: 15 portioner

Tid: 40 minuter

Nyttig och god bulle som smakar som vanliga kanelbullar.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl havremjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 ½ msk honung
  • ½ dl vatten/mjölk
  • 1 krm bakpulver
  • Fyllning
  • 3 msk smör/margarin/nötsmör/kvarg
  • 1-1 ½ msk honung
  • Ca. ½ msk mald kanel (mer/mindre beroende på smak)
  • Lite mjölk/vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
    2. Blanda mjöl, salt, kardemumma, bakpulver och sötning i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen med äggvitorna försiktigt. Tillsätt sist vattnet/mjölen.
    3. Bred ut smeten till en cirkel antingen i en non-stick form eller på ett oljat bakplåtspapper som sedan läggs i en bakplåt. Gör inte cirkel för tunn och inte heller för tjock utan ligg på något mellanting.
    4. Grädda i ugnen 5-6 minuter på 200 grader. Gör under tiden fyllningen genom att blanda samman alla ingredienser och tillsätta vatten/mjölk så att den blir lite rinnigare.
    5. Låt svalna av lite innan du brer på fyllningen. Rulla till en avlång rulle och skär upp i små bullar på bredden (det blir cirka 6 st).
    6. Sätt in i ugnen ytterligare ungefär 3 minuter

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben