Den här såsen har varit en favorit i vår familj när barnen växte upp, nu vill barnbarnet ha den.
Enkelt och matigt.
Ingredienser
450 g köttfärs
3 morötter
2 gula lökar
1 grönsaksbuljongtärning
4-5 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
1 msk smör
Salt
Peppar
Grillkrydda
ev. 2 msk ketchup (kan uteslutas)
Tillbehör
Riven ost
sallad
fullkornspasta
Instruktioner
- Skala och riv morötterna grovt. Hacka lökarna.
Lägg tillsammans i en gryta. Häll på vattnet (som ska vara jäms med grönsaksblandningen) och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min.
- Bryn köttfärsen under tiden. Krydda med grillkrydda.
När färsen är färdigbrynt och smulig strös vetemjölet över och blandas med färsen.
- Rör ner färsen i morot/lökblandningen och tillsätt tomatpurén och ev. ketchup. Ge röran ett uppkok. Färdigt!
- Serveras med fullkornspasta, lite riven ost och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
vi har också alltid i alla år gjort efter ungefär samma recept. mammas tjofräs från början tror jag =) jättegod är den i alla fall och jag älskar att den inte innehåller krossade tomater som nästan alla andra gör. mmmm jag gillart!