Nyttig köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här såsen har varit en favorit i vår familj när barnen växte upp, nu vill barnbarnet ha den. Enkelt och matigt.

Ingredienser

  • 450 g köttfärs
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4-5 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • ev. 2 msk ketchup (kan uteslutas)
  • Tillbehör
  • Riven ost
  • sallad
  • fullkornspasta
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lökarna. Lägg tillsammans i en gryta. Häll på vattnet (som ska vara jäms med grönsaksblandningen) och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min.
    2. Bryn köttfärsen under tiden. Krydda med grillkrydda. När färsen är färdigbrynt och smulig strös vetemjölet över och blandas med färsen.
    3. Rör ner färsen i morot/lökblandningen och tillsätt tomatpurén och ev. ketchup. Ge röran ett uppkok. Färdigt!
    4. Serveras med fullkornspasta, lite riven ost och en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    honeybuny 20 september 2009

    vi har också alltid i alla år gjort efter ungefär samma recept. mammas tjofräs från början tror jag =) jättegod är den i alla fall och jag älskar att den inte innehåller krossade tomater som nästan alla andra gör. mmmm jag gillart!

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben