10-11 dl vetemjöl med fullkorn (fullkornsvetemjöl)
Instruktioner
Ugn: 225°
Koka gröten och låt den svalna av eller kallna.
Värm vatten och fett till fingervärme, 37° och rör ut jästen i det.
Tillsätt gröt, salt, kryddor och 8 dl av mjölet.
Arbeta samman det till en smidig deg.
Strö över 1 msk av mjölet och låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 35-40 minuter.
Arbeta ihop degen med ytterligare ett par deciliter mjöl och skrapa ned den på mjölat bord.
Baka ut degen och forma till 20-22 släta fina bullar.
Låt dem jäsa under bakduk på plåt i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med vatten och strö en nypa gryn på varje.
Grädda på mittfalsen i 12-14 minuter.
Bullarna kan frysas.
Lätta att baka och nyttiga, men jag ska nog ta mer av brödkryddan nästa gång. Kommer att baka dessa igen.