Nyttiga frukostbullar

Serverar: 20-22 portioner

Bra för magen med kli, gryn och fullkorn

Ingredienser

  • 1½ dl fiberhavregryn
  • ½ dl havrekli
  • 3½ dl vatten till att koka grynen i
  • 3 dl vatten
  • ½ dl flytande fett
  • 1 pkt jäst, 50 g
  • 1 tsk salt
  • ½ msk stött brödkrydda
  • 10-11 dl vetemjöl med fullkorn (fullkornsvetemjöl)
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Koka gröten och låt den svalna av eller kallna. Värm vatten och fett till fingervärme, 37° och rör ut jästen i det. Tillsätt gröt, salt, kryddor och 8 dl av mjölet. Arbeta samman det till en smidig deg. Strö över 1 msk av mjölet och låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 35-40 minuter.
    3. Arbeta ihop degen med ytterligare ett par deciliter mjöl och skrapa ned den på mjölat bord. Baka ut degen och forma till 20-22 släta fina bullar. Låt dem jäsa under bakduk på plåt i ca 30 minuter.
    4. Pensla bullarna med vatten och strö en nypa gryn på varje. Grädda på mittfalsen i 12-14 minuter. Bullarna kan frysas.
    5. Lycka till och njut av nybakat bröd!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Anten 3 maj 2009

    Lätta att baka och nyttiga, men jag ska nog ta mer av brödkryddan nästa gång. Kommer att baka dessa igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben