Nyttiga frukostbullar med frön

Serverar: 18-20 portioner

Tid: 4 timmar

Goda frukostbullar med linfrön, sesamfrön och solrosfrön som håller magen i trim.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk brun farin
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk malda brödkryddor (anis, fänkål, kummin)
  • 2 ägg
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 5 dl rågsikt
  • 7-9 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och alla ingredienser utom mjölet och blanda ihop. Blanda i mjölet och arbeta ihop minst 5 minuter. Tillsätt mer vetemjöl om inte degen släpper från krokarna.
    2. Låt jäsa ca 1 1/2 - 2 timmar.
    3. Dela degen i två och rulla ut varje del till en avlång rund deg som delas i 9-10 bitar vilket ger lagom stora bullar. Låt jäsa under duk 1 1/2 - 2 timmar
    4. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250°C i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna och låter ihåliga.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    s_a_r_a_j 5 juni 2009

    Jättegoda! Värda den långa jäsningen:) Bytte ut lite vetemjöl mot landbrödsmjöl och penslade bullarna med vatten och strödde på linfrön, det blev jättegott!

    jeser575 23 augusti 2012

    varför jäsa så länge????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben