Nyttiga frukostmuffins

Serverar: 12 portioner

Frestande, matiga och saftiga muffins med knapriga frön.

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 250 g lättkesella, 1 %
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Topping
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kesella, rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet.
    3. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö över lite pumpakärnor.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    dataka 10 maj 2013

    På baksidan av etiketterna till Arlas stora Kesellaburkar hittade jag nästan samma recept fast med 3 dl fiberhavregryn och 2 tsk bakpulver istället. Så har vi gjort dem och de blir antagligen lite fastare än ovanstående recept. Jag tycker också man kan minska saltet lite, 1/2 tsk räcker. Smör- och rapsolja ersätter rapsoljan men det är väl en smaksak. Fiberhavregryn köper vi aldrig - det är ju vanliga havregryn med vetekli så det är lätt att blanda själv. Annars jättegoda och känns nyttigare än t ex scones.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben