Serverar: 20 portioner
Tid: 2 timmar
Goda morotsbullar till frukosten eller kvällsfikat. Självklart kan man byta ut grahamsmjölet mot dinkelmjöl eller något annat mjöl man gillar. Går också bra att använda vetemjöl special fullkorn om man vill ha ett ännu nyttigare bröd. Gott blir det också om man tillsätter ½-1 dl krossat linfrö.
Smula jästen i en bunke. Skala och riv morötterna fint. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt olja. Slå lite mjölk över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken och blanda i morötterna samt salt. Blanda i ägget och vetegroddarna samt grahamsmjöl. Till sist blanda i vetemjöl special tills degen släpper från kanten och är blank och fin. Låt degen jäsa övertäckt i 45 min. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 20 jämnstora bitar. Rulla jämna runda bullar och lägg på smord plåt (eller med bakplåtspapper). Låt jäsa utan bakduk i 20 min. Tips: Om man vill kan man pensla bullarna med vatten och strö över kruskakli.